Σχετικά με Εμάς

Καλωσορίσατε στην οικογένεια των Αλκυονίδων! Το Σωματείο μας πήρε το όνομα του από τις Αλκυονίδες μέρες, τις ηλιόλουστες και ζεστές μέρες του Γενάρη που σύμφωνα με την μυθολογία έδωσαν οι θεοί του Ολύμπου στις Αλκυόνες, τα όμορφα πουλιά, για να μπορούν να κλωσήσουν τα αυγά τους.

Το εγγραμμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο Αλκυονίδες με αριθμό μητρώου 1970, βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των μελών του.

Αφορμή για την ίδρυση των Αλκυονίδων υπήρξε η περίπτωση ενός μικρού κοριτσιού, της Στεφανίας, η οποία γεννήθηκε με σοβαρή καρδιοπάθεια και χρειαζόταν μια σειρά επεμβάσεων για να αποκτήσει μια υγιή ζωή και ανάπτυξη.
Μια αυθόρμητη απογευματινή σύναξη με τσάι για να μαζευτούν τα απαραίτητα χρήματα, έδειξε πόσο δυνατή είναι η ανθρώπινη αλληλεγγύη για να γίνει το πρώτο σημαντικό βήμα, και ετσι από τις θερμές των ψυχών μας ημέρες, γεννήθηκε το Φιλανθρωπικό Σωματείο Αλκυονίδες.

Μέσα από τη ζέση της πρώτης τους φωλιάς οι Αλκυονίδες άνοιξαν τα φτερά τους και πέταξαν και σε άλλες πόλεις στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Είμαστε σήμερα σε Λονδίνο, Reading και Birmingham κι όπου χρειαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούμε να συνδράμουμε.

 

Διοικητικό Συμβούλιο

  Πρόεδρος:  Εύα Παντζαρή
  Αντιπρόεδρος:  Κούλα Ζαμπέλα-Λοϊζου
  Γραμματέας:Σύλβια Σολομωνίδου
  Ταμίας: Ελένη Πασιαλή
  Β. Ταμίας:Δήμητρα Μεσαρίτου-Saad
  
  Μέλη (με αλφαβητική σειρά) 
Άννα Αγρότη 
Γιάννα Δρακοπούλου-Κέλλα 
Ελπίδα Πολυδώρου 
Μάρα Θεοδούλου 
Μαρία Χαραλάμπους 
Μαρία Χ"Ιωάννου 
Μελίνα Σουκιούρογλου 
Νάσια Ασιώτου 
Ντίνα Παμπαλή 
Σκεύη Mantegna 
Σκεύη Πέγκερου 
Χριστιάνα Σιδέρη 

Η Αποστολή μας

Ως γνήσιες Αλκυονίδες, έχουμε ως αποστολή μας την προσφορά αρωγής στα πολυάριθμα και συχνά πολύ δύσκολα προβλήματα που ταλανίζουν τους άπορους συνανθρώπους μας, άλλοτε συνεισφέροντας στα ιατρικά τους έξοδα, κι άλλοτε στις καθημερινές τους ανάγκες (τρόφιμα, λογαριασμοί, έξοδα εκπαίδευσης).
Η δραστηριότητα μας έχει ως άξονα την εθελοντική μας δουλειά για τη συλλογή χρημάτων, στη βάση της οποίας πραγματοποιούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σειρά εκδηλώσεων. Αλλες πηγές εισόδων είναι οι

  • Πωλήσεις κοσμημάτων και άλλων χειροποίητων ειδών
  • Εισφορές από άτομα και επιχειρήσεις με αυξημένη κοινωνική ευθύνη.

Οι κύριες κατηγορίες στις οποίες προσφέρουμε οικονομική βοήθεια είναι οι πιο κάτω:

  • Μετάβαση και θεραπεία στο εξωτερικό (κυρίως παιδιών)
  • Στήριξη ατόμων και οικογενειών, για έκτακτες ανάγκες, με κουπόνια τροφίμων και άλλα απαραίτητα βιοποριστικά έξοδα
  • Βοήθεια φοιτητών για συμπλήρωση των σπουδών τους

Όλες οι δραστηριότητες μας διακρίνονται από το πείσμα που γεννά η αγάπη μας για τον συνάνθρωπο μας και τη φιλία και αλληλοκατανόηση που αναπτύσσεται μεταξύ μας στο πλαίσιο της αφοσίωσης μας στους στόχους των Αλκυονίδων. Όλοι οι πόροι που εξασφαλίζουμε από τις δραστηριότητες μας, καθώς και η διάθεση τους, χαρακτηρίζονται από διαφάνεια και ελέγχονται ως πρέπει, από ελεγκτικό οίκο (επί του παρόντος η PwC).

Φιλοξενία στο Λονδίνο για Ιατρικές επισκέψεις

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Αλκυονίδες» φιλοδοξούσε από την αρχή της ίδρυσής του στην Κύπρο το 1998, να δημιουργήσει μια «φωλιά» στο Κεντρικό Λονδίνο, για τις χαμηλά αμειβόμενες οικογένειες, που αναγκάζονται να διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για ιατρική περίθαλψη μακράς χρονικής διάρκειας.

Μάθετε περισσότερα