Φιλοξενία στο Λονδίνο για Ιατρικές επισκέψεις

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Αλκυονίδες» φιλοδοξούσε από την αρχή της ίδρυσής του στην Κύπρο το 1998, να δημιουργήσει μια «φωλιά» στο Κεντρικό Λονδίνο, για τις χαμηλά αμειβόμενες οικογένειες, που αναγκάζονται να διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για ιατρική περίθαλψη μακράς χρονικής διάρκειας.

Η επιμονή μας έκανε το όνειρο μας πραγματικότητα! Εξασφαλίσαμε, με ενοίκιο, δωμάτια σε διαμέρισμα παρέχοντας μ’ αυτό τον τρόπο πλήρως εξοπλισμένη στέγαση σ’ αυτές τις οικογένειες. Οι πρώτοι μας επισκέπτες τον Μάρτιο 2010 ήταν οι οικογένειες δύο εξάχρονων κοριτσιών, της Μαρίας, η οποία έκανε θεραπεία για μια σπάνια μορφή καρκίνου και της Στέλλας, η οποία είχε υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική στο Harley Street για μια εκ γενετής παραμόρφωση στο πρόσωπό της.

Στα δωμάτια της «Φωλιάς» παρέχεται δωρεάν πρόσβαση στα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια και στο διαδίκτυο, ενώ φίλοι του Σωματείου Αλκυονίδων Ηνωμένου Βασιλείου επισκέπτονται τους φιλοξενούμενους ασθενείς με δώρα, ανθρώπινη ζεστασιά κι ότι άλλο μπορεί να συνδράμει στις δύσκολες περιστάσεις που βιώνουν.

Από τον Μάρτιο 2010 φιλοξενήσαμε περισσότερες από 400 οικογένειες.

Ευελπιστούμε ότι μελλοντικά θα εξασφαλίσουμε περισσότερους χορηγούς, οι οποίοι θα μας παρέχουν τη δυνατότητα να εξακολουθήσουμε να προσφέρουμε αυτή την τόσο αναγκαία διευκόλυνση. Η φιλοδοξία μας είναι να αγοράσουμε μια μόνιμη «φωλιά» στο Λονδίνο,  αλλά χρειαζόμαστε την οικονομική σας βοήθεια. Τώρα ψάχνουμε σοβαρά για ένα κατάλληλο ακίνητο στο βόρειο Λονδίνο με συνεχείς συνδέσεις με τα νοσοκομεία.

Για να βρείτε την «Φωλιά» στον χάρτη, στην περιοχή Finsbury Park, πατήστε εδώ

Για να μάθετε περισσότερα για το έργο των Αλκυονίδων Η.Β. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους www.alkionides.org